Området og selve byen

Swinoujscie er en meget populær rekreations- og kurby, og i byen findes et utal af kurtilbud. I Tyskland og i Polen tilbydes borgere, som har fået konstareret en eller anden form for sygdom, ofte et ophold i kurbyen.

Swinoujscie har også fashionable butikker med sko, tasker, beklædning, smykker og ure og meget mere til fantastisk lave priser.  Der er også et stort tysk grænsemarked, hvor alt mellem himmel og jord kan købes.

Pedicure, manicure, ansigtbehandlinger og forskellige former for massager findes mange steder i byen.

Rigtig mange af vores gæster benytter lejligheden til, at forkæle sig selv under opholdet med en lækker massage eller en af de mange muligheden hos kosmetologen.

Der findes et sanatorie, der tilbyder forskellige former behandlinger.

I Swinoujscie er der rig mulighed for at nyde et godt måltid mad og et glas vin til lave priser, på en af byens mange restauranter.

Swinoujscie ligger i et naturskønt område lige ud til Østersøen, gå en tur langs den skønne strand, nyd en gåtur i skoven eller på strandpromenaden, hvor det ikke er sjældent at møde et vildsvin. Tæt på byen ligger også en af Europas største nationalparker, hvor der er mulighed for at opleve f.eks europæiske bisoner.

 

Fakta

Świnoujście ligger i det yderste nordvestlige hjørne af Polen. Det er den eneste by i landet, der er anlagt på et større antal øer. Indenfor byens område ligger 44 øer, men kun 3 af dem er beboet: Uznam, Wolin og Karsibór. På øen Uznam ligger kun ca. 10% af arealet på den polske side af grænsen; resten hører til Tyskland. På denne ø findes byens centrum og det er her, den største del af turistlivet udfolder sig. På øen Wolin ligger bl.a. færgehavnen, der forbinder Polen med Skandinavien, samt banegård og busterminal.


De første historiske optegnelser om bebyggelsen ved floden Świna's munding (hvoraf byens navn) stammer fra det 12.årh. I tidens løb har forskellige nationer hersket over dette område: danskere, svenskere, preussere og tyskere. Byen fik købstadrettigheder i 1765. I det 19.årh. blev stedet ét af de mest populære kursteder i Europa. Under 2.verdenskrig var Świnoujście en vigtig militærhavn.

Her ligger hotellet